جنایتی به نام «فست‌فودخوری»!

فست-فودسال‌هاست که خوردن صبحانه، سالم‌ترین و مهم‌ترین وعده غذایی را فراموش کرده‌ایم و جای آن را به خوراکی‌های مضر و فست‌فودها داده‌ایم.
نزدیک ظهر است و صدای قار و قور شکمتان آنقدر بلند شده که حتی همکارانتان نیز صدای آن را می‌شنوند اما فقط یک ساعت برای نهار زمان دارید. حالا چکار باید کرد؟ از خود می‌پرسید از فلان رستوران پیتزا سفارش بدهم یا از فلان ساندویچی، همبرگر بگیرم؟
به گزارش ایسنا به نقل از کلیولند کلینیک، وعده ناهار انرژی باقیمانده روز را برای بدنتان تامین می‌کند، پس انتخاب صحیح آن بسیار مهم است. شاید غذاهای چرب، پرنمک و پرکالری طعم و مزه خوبی داشته باشند اما در عین حال، سبب نفخ و ترش کردن معده شده و در درازمدت سبب افزایش وزن و خطر بروز بیماری‌های مختلف می‌شوند. پس برای اینکه از ساعت ناهار خود استفاده سالم و بهینه‌ای کنید از این پنج غذای زیر دوری کنید:

پیتزا، نمک خالی است

یک تکه متوسط پیتزای پپرونی محتوی ۶۸۰ میلی‌گرم نمک، ۱۲ گرم چربی که ۱۵ گرم آن چربی اشباع شده است و ۳۰۰ واحد کالری است اما آیا ما فقط به خوردن یک تکه بسنده می‌کنیم؟ خوردن سه تکه پیتزا سبب جذب ۲۰۰۰ میلی‌گرم نمک می‌شود که این میزان تقریبا به اندازه میزان مجاز نمک مورد نیاز برای بدن است که ۲۳۰۰ میلی‌گرم عنوان شده است. با این تفاوت که این حجم نمک تنها در یک وعده غذایی وارد بدن می‌شود. خوردن نمک فراوان سبب افزایش فشارخون و بیماری‌های قلبی شده که این عوامل سبب بروز بیماری‌ و مرگ زودرس می‌شوند. پس خوردن پیتزا حداکثر به یک روز در هفته محدود کنید تا بدین ترتیب رگ‌هایتان نیز کمی نفس بکشند.

از شنیدن مضرات همبرگر و سیب‌زمینی سرخ‌کرده شگفت‌زده می‌شوید

اگر برای نهار قصد خرید همبرگر و سیب‌زمینی سرخ کرده را دارید به شما توصیه می‌کنیم از همین راهی که رفته‌اید سریع برگردید. یک عدد ساندویچ چیزبرگر همراه با سیب‌زمینی سرخ کرده بیش از ۹۰۰ واحد کالری دارد. حال اگر این ساندویچ را همراه با یک لیوان نوشابه بخورید ۱۲۰۰ کالری وارد بدن خود کرده‌اید. متاسفانه خوردن مداوم غذاهای پرکالری، چرب و پرنمک سبب ویرانی بدن شما شده و خطر افزایش وزن، فشارخون و دیابت نوع ۲ را در شما به شدت افزایش می‌دهد.

ساندویچ سرد همراه با نوشابه یک قاتل بالفطره است

وعده ناهاری که آن را سوسیس و کالباس تشکیل می‌دهد سرشار از نمک، چربی‌های اشباع شده و عوامل سرطان‌زایی نظیر نیترات و نیتریت هستند. این دو ماده، عامل اصلی در افزایش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها هستند. خوردن تنها چند پر کالباس سبب ورود ۹۰۰ تا ۱۱۰۰ میلی‌گرم نمک به بدن می‌شود. تازه این رقم قبل از افزودن پنیر، سس، ادویه و نان است. ۸۵ گرم ساندویچ محتوی سوسیس یا کالباس ۹ گرم چربی اشباع شده دارد که رقم بسیار زیادی است. این رقم نیمی از میزان مجاز مصرف روزانه است. پس اگر الان ساندویچ در دست دارید حتی خیارشورهایش را هم نگه ندارید و فورا آن را دور بیاندازید.

هات داگ یک تکه چربی مضر وسط یک تکه نان است

هات داگ چیزی جز ضرر در دل خود ندارد. یک عدد سوسیس هات داگ یا فرانکفورتر معمولی محتوی ۳۵ گرم چربی است که ۱۵ گرم آن چربی اشباع شده یا چربی مضر است. یک عدد سوسیس هات داگ حاوی بیش از نیمی از میزان مجاز چربی روزانه برای بدن است. این خوراکی مضر همچنین محتوی ۸۰ درصد از چربی‌های اشباع شده و مضر است و سطح کلسترول ال‌دی‌ال یا کلسترول بد را افزایش می‌دهد. این خوردنی همچنین سبب افزایش بیماری‌های عروق کرونری، حملات قلبی و سکته مغزی می‌شود. پس ساندویچ هات داگ را همین حالا دور بیندازید و در عوض یک ساندویچ مرغ کبابی با سالاد را جایگزین آن کنید.

اسم مرغ سوخاری را از فهرست خرید خود حذف کنید

تنها یک تکه سینه مرغ سوخاری محبوب شما بیش از ۵۰۰ کالری، ۳۴ گرم چربی و بیش از ۱۲۰۰ میلی‌گرم نمک دارد. غذاهای سرخ کردنی معمولا سرشار از نمک و چربی هستند. شاید بد نیست بدانید در آمریکا هر ۴۰ ثانیه یک نفر به دلیل بیماری‌های مرتبط با مشکلات قلبی عروقی جان خود را از دست می‌دهد. پس مرغ سوخاری و غذاهایی از این دست را از فهرست غذایی خود حذف کنید یا اقلا به جای اینکه خوردن آنها برای شما به یک عادت روزمره تبدیل شود، مصرف آنها را بسیار محدود کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code