خواص انجیر…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAانجیر میوه‌ای است مبارک چرا که نامش در قرآن آمده و حتی به آن قسم خورده شده و کلام الهی خود صحه‌ای بر ارزش غذایی و دارویی انجیر است. این میوه به فرموده حضرت رسول (ص) میوه‌ای از بهشت است. به دلیل اینکه میوه‌ای است بدون هسته که بواسیر را قطع می‌کند و برای نقرس مفید و سودمند است. حضرت علی(ع) می فرمایند خوردن انجیر بر شما لازم است. زیرا که برای قولنج سودمند است و همچنین امام رضا(ع) می فرمایند انجیر رطوبت بدن را از بین می برد و استخوان را محکم کرده و مو را بر بدن می رویاند و درد را از بین می برد و با وجود انجیر نیازی به دارو نیست.

یک کارشناس کشاورزی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: سقراط پدر علم طب همیشه انجیر را برای بیماران به خصوص بیمارانی که تشنگی و تب داشتند تجویز می‌کرد. انجیر درختی از تیره توت است.

احمد حاجی‌نژاد افزود: درخت انجیر دارای میوه خوش طعم، مقوی، انرژی زا و فربه کننده است که به صورت تازه و خشک مصرف می شود. انجیر دارای مقدار متنابهی آهن، کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، کلر، گوگرد، مس، روی و ویتامین های A وB وC است که دانش پزشکی امروزه این میوه با ارزش را برای همه ضروری دانسته است چرا که تامین سلامتی آن به اثبات رسیده است.

وی بیان کرد: انجیر دارای مقدار زیادی از دیاستازهای مختلف نیز است که می تواند هاضمه را به وضع خوبی تحریک کند و در تنظیم سیستم بدن موثر واقع شود. وجود فسفر فراوان در انجیر می تواند در پرورش هوش و حافظه برای همه افراد به خصوص کودکان موثر واقع شود.

وی اضافه کرد: خوردن انجیر تازه اختلالات گوارشی را برطرف نموده و معده و روده را تقویت می‌کند این میوه مقوی و مغذی می تواند در بیماران عصبی به عنوان بهترین غذا محسوب شود و همچنین انجیر به علت سرشار بودن از پتاسیم تامین کننده سلامتی کودکان ضعیف کم خون و بی اشتها است.

جوشانده انجیر خشک عفونت‌های لثه و گلو را درمان می‌کند و همچنین انجیر سوخته دندان‌ها را سفید می کند. لثه را محکم و جرم دندان را می زداید و همچنین شیرابه انجیر درد دندان ناشی از پوسیدگی را التیام می بخشد.

وی تاکید کرد: انجیر بوی بد دهان را برطرف می کند و اگر انجیر را در شیر بجوشانند غرغره آن برای تورم لثه ها و دندان سودمند است. انجیر با رنگ بنفش خاصیت دارویی بیشتری دارد.

خوردن یک ماه مداوم انجیر به عنوان صبحانه فواید زیادی را عاید شما خواهد کرد. همچنین انجیر پخته مرهمی است برای سوختگی‌ها، دمل‌ها مخصوصا دمل دندان است. مصری های قدیم انجیر را به عنوان معالجه برای درمان آنژین مصرف می کردند.

وی خاطر نشان کرد: این میوه برای بیماری‌های سینه و ریه توصیه می شود که هر چه قدر تازه تر باشد خواص درمانی آن بیشتر است. قرار دادن برگ تازه ی انجیر بر روی زخم ها موجب تسریع در بهبودی آنها می شود. اگر از زگیل و میخچه رنج می برید از شیرابه سفید رنگ انجیر نارس استفاده کنید که سبب از بین رفتن آنها می شود.

همچنین مالش خیسانده برگ خشک انجیر در سرکه پوسته پوسته شدن دست را درمان می کند و مالش سر با خیساندن برگ انجیر از ریزش مو جلوگیری می کند.

جوشانده انجیر خشک کلیه التهابات دستگاه تنفس را برطرف می سازد و از سرماخوردگی های مکرر جلوگیری می کند. اگر انجیل و عسل را به طور مساوی با هم مخلوط کنید در درمان زخم معده بسیار مفید است.

حاجی‌نژاد افزود: انجیر بدن را نیرومند و صورت را با طراوت و عضلات را به نشاط می آورد و اگر به هنگام شام خورده شود حرکات امعا را منظم و بدن را به نشاط می آورد. خوشبختانه همه کس می توانند از این میوه بهشتی استفاده کنند. حتی بیماران مبتلا به دیابت. انجیر در انبساط تن در معالجه کبد و تصفیه خون مفید، در مورد سل و سرطان هم بسیار سودمند است.

وی در پایان گفت: در قدیم از شیره انجیر برای تهیه پنیر استفاده می شده. انجیر میوه ای است که تمام خواص قندهای طبیعی را دارا می باشد و می توان برای کودکان از شیره انجیر استفاده کرد. بعضی از مرباهای آماده و بهداشتی از شیره انجیر تهیه می شود. خاصیت ملین بودن انجیر مربوط به دانه های این میوه بهشتی است که در صورت تمایل می توان آنها را خارج کرد. تاثیر این دانه ها در رفع تب قابل توجه است.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code